POBOACIÓN, EMPREGO E MIGRACIÓN NAS BISBARRAS DE GALICIA: 2011-2017 E PERSPECTIVAS - María-Carmen GUISÁN (Revista Galega de Economía, 2018)
Galicia é unha rexión do Norte de España con excelentes factores que contribúená calidade de vida pero con insuficientes empregos e salarios, polo que se enfronta conproblemas de perda de poboación en moitas bisbarras. Analizamos os movementos deemigración interior e exterior. A poboación xubilada contribúe coas súas rendas a mantera vitalidade en moitas zonas, pero é preciso tamén atraer á poboación en idade laboral através da creación de emprego. No período 2011-2017 só 11 das 53 bisbarras de Galiciativeron algún incremento do emprego e só tres (A Coruña, Santiago e Pontevedra) tiveronun incremento de poboación. O estudo inclúe un modelo econométrico, que amosa oimpacto positivo e significativo do emprego sobre o incremento de poboación, estimadocon datos das 53 bisbarras de Galicia. Recomendamos incrementar a converxencia dodesenvolvemento industrial de Galicia cara os niveis de rexións europeas máis avanzadas.