A PARTICIPACIÓN NO MERCADO DE VALORES: POR QUE INVISTEN OS INDIVIDUOS? - TANIA PUMARES IGLESIAS; SARA FERNÁNDEZ LÓPEZ; MILAGROS VIVEL BÚA; LUCÍA REY ARES (Revista Galega de Economía, 2015)
A participación no mercado bolsista é un tema de estudo con varias décadas de historia, aínda hoxe en discusión, como resposta á persistencia de baixas taxas de participción. Neste traballo analízanse os determinantes da participación no devandito mercado mediante modelos probit, onde a variable dependente recolle a tenza directa de accións e/ou a participación indirecta a través de fondos de investimento. Os resultados amosan que a idade, educación, preferencias de risco e uso de internet resultan ser variables chaves á hora de explicar a participación dos fogares no mercado de valores na España.